Herhaalrecept bestellen

Herhaalrecepten bestellen kan op 3 manieren:

Indien wij uw aanvraag voor 11.00 uur ontvangen, kunt u uw medicatie de volgende werkdag na 11.00 uur ophalen bij de apotheek.

1. Via Uw Zorg Online

Vraag recepten direct uit uw medicatielijst aan en ontvang herinneringen indien u uw medicatie opnieuw nodig heeft.

Inloggen  Meer informatie

2. Telefonisch

Praktijk Van Rozendaal: 0413 - 262 367

Praktijk De Boer: 0413 - 262 750

Praktijk Israel & Van Veen: 0413 - 271 251

Hier kunt u uw chronisch recepten inspreken op een antwoordapparaat. De assistente luistert de aanvragen af en maakt de recepten klaar. Bij onduidelijkheden neemt ze eventueel contact met u op. Het is belangrijk dat u de volgende gegevens duidelijk inspreekt of opschrijft:

1. De naam van uw huisarts
2. Uw eigen naam en geboortedatum
3. De naam van uw geneesmiddel
4. De dosering, het gebruik en het te bestellen aantal van uw geneesmiddel
5. De apotheek waar u het medicijn wilt ophalen

Punt 3 en 4 kunt u lezen op de onderste regel van het etiket op de verpakking van uw medicijn. Het inspreken van de receptenlijn wordt gemakkelijker als u de gegevens over uw medicijn duidelijk opgeschreven heeft. De assistente van uw huisarts of apotheek kunnen u hierbij behulpzaam zijn.

3. Receptenbrievenbus

In het halletje bij de ingang van de praktijk vindt u de receptenbrievenbus. Hier kunt u uw aanvraag in doen, zodat wij een herhaalrecept kunnen schrijven. Het is ook mogelijk uw lege medicijndoosje in deze brievenbus te doen. Let er wel op of alle bovengenoemde gegevens daarop vermeld staan.

De receptenbrievenbus is beschikbaar tijdens de openingstijden van de praktijk (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur, gesloten tussen 12.30 - 13.30 uur).