Nieuwe vaccinatieronde tegen corona

06 september 2024  

De komende vaccinatieronde tegen corona loopt van 16 september tot en met 6 december 2024. Vanaf 27 augustus kunt u hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Wie komt in aanmerking voor de coronaprik dit najaar?

  • Personen van 60 jaar en ouder.
  • Mensen tussen de 18 en 59 jaar die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik ontvangen.
  • Zorgmedewerkers die werken met kwetsbare groepen.
  • Kinderen en volwassenen met een hoog medisch risico, zoals mensen met een afweerstoornis. 

Als u geen uitnodiging ontvangt, maar om persoonlijke redenen toch de herhaalvaccinatie wilt (bijvoorbeeld vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van uw behandelend arts) is dat ook mogelijk tijdens deze najaarsronde.

Hoe werkt het?

  • Tussen 27 augustus en half oktober ontvangen personen van 60 jaar en ouder een persoonlijke uitnodigingsbrief van het RIVM.
  • Personen onder de 60 jaar die in aanmerking komen voor de coronaprik ontvangen geen brief, maar kunnen vanaf 27 augustus zelf een afspraak maken via www.planjeprik.nl bij de GGD.

Maak een afspraak via planjeprik.nl  Bekijk de priklocaties

Coronaprik niet langer nodig voor zwangeren

Het risico op ernstige ziekte door corona tijdens de zwangerschap en de kans op vroeggeboorte zijn inmiddels lager dan aan het begin van de pandemie. Dit komt door de bredere immuniteit in de samenleving en het feit dat de omikronvariant minder ziekmakend is. Daarom is de coronaprik voor zwangeren nu niet meer noodzakelijk. 

Ontvangt u jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik of werkt u in de zorg? Dan wordt het aangeraden om in de najaarsronde van 2024 de coronaprik toch te halen, ook als u zwanger bent. Vaccinatie tegen corona blijft veilig tijdens de zwangerschap.

Meer weten?

Meer informatie over de herhaalvaccinatie of hoe u een oproep krijgt vindt u op de website van de GGD:

Ga naar ggd.nl